HI
TEC Amino Anabol 200caps
Amino Anabol
jest preparatem regulującym wiele anabolicznych procesów przemiany
materii. Składa się z rozgałęzionych aminokwasów (BCAA): leucyny,
izoleucyny i waliny, które występują w całkowicie wolnej
formie.
Branched
chain amino acids (BCAA) są szybko dostępnym źródłem energii,
pełnią rolę substratu w syntezie białek i zapobiegają powstaniu
niedoboru alaniny i leucyny, zużywanych w dużej ilości podczas
intensywnego wysiłku fizycznego. Zawartość leucyny jest tu
wyjątkowo wysoka w porównaniu do konwencjonalnych produktów tego
rodzaju. Dodana alanina przeciwdziała trawieniu leucyny, które może
wystąpić w wyniku obciążenia fizycznego.
Już mały
niedobór aminokwasów rozgałęzionych uniemożliwia rozwój mięśni, a
nawet powoduje redukcję ich masy. Amino Anabol działa optymalnie,
gdy "pula" aminokwasów organizmu jest pełna. Bardzo ważne jest więc
równomierne, rozłożone na cały dzień spożycie
aminokwasów.
Aminokwasy
wykorzystane podczas treningu powinny być natychmiast uzupełnione
przez wysokowartościowy i szybko wchłanialny hydrolizat (Perfect
Amino). Jeżeli warunek ten jest spełniony, Amino Anabol może
wprowadzić organizm w stan anaboliczny oraz w pełni rozwinąć swoje
właściwości jako substrat enzymów, regulator i
katalizator:
1. Poprawa
wchłaniania wolnych aminokwasów.
Amino Anabol ma bezpośrednie działanie anaboliczne na metabolizm
białka mięśniowego - poprawia zdolność komórek mięśniowych do
wchłaniania aminokwasów znajdujących się we krwi.
2. Stymulacja
działania insuliny.
Własna produkcja insuliny ulega stymulacji, a co za tym idzie -
węglowodany, białka i aminokwasy mogą zostać lepiej wykorzystane do
budowania mięśni. Insulina wyróżnia się wyjątkowo silnym działaniem
anabolicznym spośród substancji, które organizm może samodzielnie
wytworzyć.
3.
Zahamowanie tworzenia się amoniaku.
Gromadzenie się amoniaku w organizmie prowadzi do obniżenia
metabolizmu wewnątrzkomórkowego. Amino Anabol pomaga zapobiec temu
zjawisku.
4.
Zatrzymanie ucieczki azotu.
Amino Anabol powstrzymuje ucieczkę azotu z organizmu i zapobiega
stanom katabolicznym, które mogą narastać w wyniku intensywnego
wysiłku podczas treningu. Preparat pozwala utrzymać niezmienioną
masę mięśni w czasie stosowania niskokalorycznej diety lub podczas
przerwy w treningach (np. z powodu kontuzji).
Amino Anabol
nadaje się dzięki temu znakomicie do ochrony organizmu przed
występującymi w wyniku treningu i (lub) diety, niedoborem białka
mięśniowego i redukcją tkanki aktywnej (katabolizm). Zwiększa
efektywność treningu i pomaga wprowadzić organizm w stan
anaboliczny (syntezy i rozwoju), w którym większa ilość składników
odżywczych może być wykorzystana do tworzenia mięśni i tkanek.
Energia jest mobilizowana i mięśnie mogą wykonywać większą pracę.
Nie tylko profesjonaliści - również początkujący bardzo sobie cenią
ten preparat, szczególnie w kombinacji z Perfect Amino.
Zastosowanie
Amino Anabol:
- w sporcie jako alternatywa dla sterydów - naturalna baza dla
rozwoju masy mięśni;
- w zaawansowanym wieku - aby uniknąć zaniku mięśni i spadku
sprawności fizycznej;
podczas rehabilitacji - do szybkiej regeneracji pourazowej;
- w gimnastyce leczniczej - aby wzmocnić muskulaturę;
podczas diety redukcyjnej - aby przeciwdziałać redukcji masy
mięśni;
- w profilaktyce - aby przeciwdziałać wiotczeniu mięśni
uwarunkowanemu genetycznie.
Informacja
żywieniowa:
Wartość odżywcza (wartości średnie) w 100 g:
Wartość energetyczna: 1583 kJ (371,5 kcal)
Białko
85 g;
Tłuszcz 3,5 g;
Węglowodany 0 g;
Zawartość
aminokwasów w 100 g:
Alanina 25,0 g;
Izoleucyna 20,0 g;
Leucyna 25,0 g;
Walina 20,0 g.
SPOSÓB
UŻYCIA:
***Sposób użycia dla sportowców:
W fazie rozbudowy (offseason): 1/2 do 1 kapsułki na każde 10 kg
masy ciała około 45 minut przed treningiem.
Użycie intensywne (season): około 45 minut przed treningiem 1-2
kapsułki na każde 10 kg masy ciała.
***Sposób
użycia podczas kuracji odchudzającej:
Aby uniknąć redukcji tkanki mięśniowej - 1 kapsułka na każde 20 kg
masy ciała 3-4 razy dziennie - dotyczy to również osób, chcących
wzmocnić mięśnie względnie przeciwdziałać nasilającym się z wiekiem
procesom redukcji tkanki mięśniowej.