Karob, zwany również mączką chleba świętojańskiego, powszechnie uważany jest za zdrowy zamiennik tradycyjnego kakao. Nie zawiera bowiem kofeiny oraz innych stymulantów. Bogaty jest natomiast w duże ilości białka, witaminy A, B2, B3, D oraz liczne minerały, takie jak: wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo. Powszechnie stosowany jest w cukiernictwie, do produkcji kremów, batonów oraz czekolad. Produkty na bazie karobu polecamy szczególnie wszystkim uczulonym na kakao lub osobom nie mogącym spożywać produktów zawierających kofeinę.
Skład: glukoza z syropu kukurydzianego*, olej słonecznikowy* (31%), mąka sojowa*, orzechy laskowe* (6,5%), sproszkowany karob* (6,5%), tłuszcz palmowy*, mąka z łubinu*, lecytyna sojowa*, wanilia* (*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte ceryfikatem kontroli)
Waga:350g
|