IMMUBIOTIC® to suplement o
działaniu probiotycznym, zawierający specjalnie wyselekcjonowane
szczepy bakterii, które wspomagają naturalne siły obronne organizmu
w warunkach infekcji wirusowych, bakteryjnych, wzmożonego wysiłku
fizycznego lub stresu oraz są potrzebne w utrzymaniu zbilansowanej
mikroflory jelitowej w trakcie i po antybiotykoterapii. Dla
wzmocnienia pracy układu immunologicznego (odpornościowego),
suplement diety został dodatkowo wzbogacony w cynk i selen w
postaci organicznej – drożdże wzbogacone w minerały.
W jaki sposób IMMUBIOTIC® działa na układ
odpornościowy?
W preparacie występują trzy szczepy bakterii, które wykazują silny
wpływ na działanie komórek obronnych. Pod wpływem ich działania, w
organizmie wzrasta poziom komórek żernych – makrofagów, które
odpowiadają za pochłanianie i unicestwianie rozmaitych
mikroorganizmów w pierwszej fazie obrony. Jednocześnie probiotyk
zwiększa aktywność limfocytów T oraz B, które niszczą niebezpieczne
komórki za pomocą przeciwciał. Zawarte w IMMUBIOTIC® bakterie oraz
drożdże wzbogacone o minerały angażują wszystkie rodzaje komórek
odpornościowych w walce z niebezpiecznymi patogenami.
Czym IMMUBIOTIC®
odróżnia się na tle innych preparatów probiotycznych?
IMMUBIOTIC® to pierwszy suplement (opracowany
przez Institut Rosell), łączący w sobie drożdże wzbogacone
o minerały selen i cynk oraz 5 miliardów bakterii
probiotycznych w postaci szczepów: Lactobacillus
acidophilus Rosell-52, Lactobacillus rhamnosus
Rosell-11, Bifidobacterium longum Rosell-175, które razem
doskonale pobudzają układ immunologiczny i stymulują naturalne
mechanizmy obronne organizmu. Pozwala to na zapewnienie zdrowej,
odpowiednio zbilansowanej mikroflory jelitowej również w trakcie i
po antybiotykoterapii. Skuteczność i bezpieczeństwo działania
szczepów bakterii Rosell zawartych w preparacie IMMUBIOTIC®,
udokumentowane jest wieloletnimi badaniami
klinicznymi, w przeciwieństwie do wielu pozornie tańszych
preparatów probiotycznych.
Kiedy warto
stosować IMMUBIOTIC®?
Przede wszystkim w warunkach osłabionej odporności,
kiedy istnieje ryzyko zwiększonej podatności na działanie wirusów i
bakterii (pora jesienno-zimowa). Sprawny układ odpornościowy
zmniejsza ryzyko złapania przeziębienia i grypy, a w warunkach
choroby znacząco przyspiesza powrót do zdrowia. Zaleca się również
stosowanie preparatu IMMUBIOTIC® po i w trakcie
antybiotykoterapii.
SPOSÓB
UŻYCIA
Zalecana
dzienna porcja: 1 kapsułka raz dziennie po posiłku głównym
lub inaczej po konsultacji z lekarzem.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w
ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut
zróżnicowanej diety
SKŁADNIKI
- skrobia
ziemniaczana,
- liofilizowane szczepy
bakterii probiotycznych ( Lactobacillus acidophilus Rosell-52,
Lactobacillus rhamnosus Rosell-11,
- Bifidobacterium longum
Rosell-175),
- drożdże wzbogacone w
cynk,
- drożdże wzbogacone w
selen,
- stearynian magnezu –
substancja przeciwzbrylająca,
- kwas askorbinowy –
przeciwutleniacz,
-
hydroksypropylometyloceluloza - otoczka kapsułki. Zawiera mleko w
proszku i produkty sojowe.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Informacja
żywieniowa
|
1
kapsułka
|
Liofilizowane szczepy
bakterii probiotycznych
(Lactobacillus acidophilus Rosell-52, Lactobacillus rhamnosus
Rosell-11, Bifidobacterium longum Rosell-175)
|
5 miliardów *
(2 miliardy**)
|
Drożdże wzbogacone w cynk
w tym cynk
|
2 mg (13%ZDS)
|
Drożdże wzbogacone w selen
w tym selen
|
12,5 µg
|
*gwarantowana ilość bakterii w momencie
produkcji
**gwarantowana ilość bakterii po 24 miesiącach od daty
produkcji
%ZDS – procent
zalecanego dziennego spożycia przez porcję