|
Premium Whey Protein -
2,3 kg
Masa netto: 2,3 kg (76 porcji) NOWOŚĆ!
ŁĄCZY WYSOKĄ JAKOŚĆ Z PYSZNYM SMAKIEM 2
g L-glutaminy w jednej porcji. Białko
serwatkowe w proszku z 20% zawartością izolatu
serwatki.
Zawiera
substancje słodzące (bez aspartamu) Zawiera
źródło fenyloalaniny
MIKROFILTROWANE
BIAŁKO Z DODATKIEM 2 G GLUTAMINY NA
PORCJĘ. Najnowszy
hit firmy Weider, której udało się uzyskać trudne do połączenia
cechy odżywek białkowych w proszku – wysoką jakość
z przepysznym smakiem przy jednoczesnym zachowaniu wartości
odżywczych. Stało się to możliwe dzięki wykorzystaniu białka
uzyskiwanego metodą mikrofiltracji, a więc nienarażonego na wysokie
temperatury ani ciśnienia w trakcie procesu
produkcyjnego. Białka
serwatkowe otrzymywane podczas procesu mikrofiltracji (CFM)
zachowują wszelkie frakcje białkowe, ponieważ 99% powstającej
odżywki jest niedenaturowana, czyli zawiera wszelkie aktywne
biologicznie peptydy. Ponadto zawiera frakcje białkowe, których nie
ma w innych odżywkach białkowych oraz dużą ilość aminokwasów
rozgałęzionych BCAA i wapnia, potrzebnego w diecie osób
uprawiających sporty siłowe. Obecne
w produkcie globuliny, glikomakropeptydy i immoglubuliny stanowią
bioaktywne frakcje białka, wzmacniające układ obronny organizmy,
pełniących funkcje transportowe i regulacyjne, bez których izolat
białek serwatkowych byłby niepełnowartościowy i nie zapewniałby
całkowitego trawienia i wchłaniania, nadmiernie obciążając układ
trawienny. Produkt
został wzbogacony o glutaminę, stymulującą procesy syntezy białek
mięśniowych oraz zwiększającą poziom hormonów (w tym hormonu
wzrostu), pozytywnie wpływających na budowę ciała, a także o
witaminę B6, która ułatwia rozkład tłuszczów i węglowodanów i
bierze udział w przemianie aminokwasów.
Odżywka
zawiera: izolat (20%) i koncentrat białka serwatkowego, ważne
składniki o wysokiej wartości biologicznej (globuliny i
glikomakropeptydy), BCAA, glutaminę.
FAZA
TRENINGU: Nadaje się zarówno do fazy rozbudowy masy mięśniowej jak
i do fazy odłuszczania, np. w cyklu
przedstartowym.
ZASTOSOWANIE:
Odżywka Premium Whey Protein cechuje się szybką przyswajalnością,
toteż specjalnie nadaje się do przyjmowania ze śniadaniem i po
treningu.
Skład:
Koncentrat
białka serwatkowego, izobat białka serwatkowego, odtłuszczone kakao
w proszku, L-glutamina, aromaty, substancje słodzące: cyklaminian
sodu, acesulfam K, sacharynian sodu, witamina B6. Preparat zawiera
3,5% laktozy z białka serwatkowego.
Sposób
użycia: :
Wymieszać 30 g proszku (dwie czubate łyżki stołowe) z 300 ml
półtłustego mleka (1,5% tłuszczu). Wartość energetyczna 100 ml
napoju gotowego do wypicia: 318 kJ / 75 kcal.
Wartość
odżywcza |
W 100 g
preparatu |
%RDA* |
W jednej
porcji (30 g preparatu z 300 ml półtłustego mleka) |
%RDA* |
Wartość
energetyczna |
1520 kJ / 359
kcal |
|
1049 kJ / 249
kcal |
|
Białko |
73 g |
|
32 g |
|
Węglowodany |
5,5 g |
|
15 g |
|
Tłuszcz |
5.0 g |
|
6,3 g |
|
Witamina
B6 |
2
mg |
100 |
0,7
mg |
37 |
Wapń |
380 mg |
48 |
474 mg |
59 |
Magnez |
70 mg |
23 |
57 mg |
19 |
L-glutamina |
6700 mg |
|
2000 mg |
|
PROFIL
AMINOKWASOWY
Aminokwas |
Na 100
gbiałka |
Aminokwas |
Na 100 g
białka |
Histydyna |
1,6
g |
Cysteina |
2,1
g |
Izoleucyna |
6,0 g |
Tyrozyna |
2,4 g |
Leucyna |
9,9 g |
Alanina |
4,6 g |
Lizyna |
9,0 g |
Arginina |
2,0 g |
Metionina |
2,1 g |
Glutamina |
8,6 g |
Fenyloalanina |
2,8 g |
Glicyna |
1,3 g |
Treonina |
6,2 g |
Prolina |
5,1 g |
Tryptofan |
1,3 g |
Seryna |
4,3 g |
Kwas
asparaginowy |
10,3 g |
Walina |
5,5 g |
Kwas
glutaminowy |
14,9 g |
|
|
Udział poszczególnych frakcji białka serwatkowego:
Beta-laktoglobulina: 46%
Alfa-laktoalbumina: 16%
Immunoglobulina G: 2%
Glikomakropeptydy: 26%
Dodatkowa charakterystyka poszczególnych
składników:
-
Witamina B6 (pirydoksyna). W 1930 Chick i Copping opisali nową
witaminę, którą nazwali czynnikiem I. W 1935 Birch, György i Harris
wykazali, że niedobór tej witaminy powoduje u szczurów ostre
zapalenie skóry, nie ustępujące pod wpływem leczenia kwasem
nikotynowym, które dla odróżnienia od pelagry nazwano akrodynią. W
1935 w pięciu różnych laboratoriach wyizolowano witaminę B6 z otrąb
ryżu. Potem Kuhm ustalił wzór pirydoksyny, a w 1939 r dokonano jej
syntezy. Witamina B6 obejmuje grupę sześciu spokrewnionych ze sobą
związków (pirydoksyna, pirydoksal, pirydoksamina oraz ich
fosforany), które ulegają łatwemu i wzajemnemu przekształceniu i
charakteryzują się jednakową aktywnością
metaboliczną.
Witamina
B6 jako składnik wielu enzymów ma w organizmie wiele zadań. Bierze
udział w przemianie aminokwasów, niezbędnych kwasów tłuszczowych i
żelaza. Ułatwia rozkład białka na aminokwasy, stwarzając kwaśne
środowisko. Włączając się w różne procesy biochemiczne, umożliwia
przekształcanie aminokwasów w inne aminokwasy, aminokwasów w
węglowodany lub tłuszcze, dzięki czemu nasze ciało magazynuje
energię. Umożliwia przemianę tłuszczów i węglowodanów. Jest
konieczna do wytwarzania czerwonych krwinek i przeciwciał, jak
również do lepszego wchłaniania przez organizm witaminy B12.
Witamina B6 zwiększa przyswajanie magnezu i cynku przez organizm
oraz przyspiesza procesy metaboliczne
białek.
Występuje
głównie w drożdżach, warzywach strączkowych i w mięsie. Duża ilość
białka w pożywieniu oraz wysiłek fizyczny wzmagają zapotrzebowanie
na tę witaminę, dlatego też sportowcy potrzebują jej więcej. Jej
brak uniemożliwia budowę tkanki mięśniowej. Działa jako naturalny
środek moczopędny.
Wapń.
Odgrywa decydującą rolę w realizacji wielu procesów fizjologicznych
i biochemicznych: jest on niezbędny dla normalnej pobudliwości
układu nerwowego i skurczu mięśni, jest aktywatorem szeregu enzymów
i hormonów. Stężenie wapnia w osoczu krwi zawiera się w przedziale
2,4-2,6 mM/l. Zmniejszenie stężenia zjonizowanego wapnia ma bardzo
ciężkie następstwa. Jego spadek prowadzi do zaburzenia
mineralizacji tkanki kostnej, krzywicy i rozmiękania kości,
obniżenia i utraty napięcia mięśniowego, zwiększonej pobudliwości
neuronów ruchowych. Zapewnianie
wystarczającej dawki wapnia w pożywieniu nie jest łatwe, ale na
szczęście niedoborom tego pierwiastka można zapobiegać przyjmując
odpowiednie preparaty. Niewielkie ilości tego pierwiastka krążące
we krwi ułatwiają przenikanie substancji odżywczych przez błony
komórkowe oraz biorą udział w wytwarzaniu przez organizm hormonów i
enzymów kontrolujących przemianę materii i proces trawienia.
Zapotrzebowanie na wapń zmienia się w zależności od wieku. Dla
dzieci i młodzieży wynosi 1 g, a dla dorosłych 800
mg.
Magnez.
Jeden z najważniejszych elektrolitów w organizmie, oprócz potasu,
sodu i wapnia, a jeśli chodzi o kationy wewnątrzkomórkowe, zajmuje
drugie miejsce, po potasie. Aktywuje ok. 300 enzymów, bierze udział
w przemianach węglowodanów, białek i tłuszczów, uczestniczy
w wytwarzaniu energii, syntezie białek i przemianach związków
nukleinowych. Jony magnezowe stabilizują czynności błon komórkowych
i w ważnych strukturach
komórkowych. Bierze
udział w procesach syntezy i rozpadu ATP, szybko dostępnego
“paliwa” mięśniowego, dostarczającego energii przy krótkotrwałych
wysiłkach, takich jak każda seria ćwiczeń podczas treningu
siłowego. Kationy magnezu aktywnie uczestniczą w pracy mięśni, w
tym najważniejszego w naszym organizmie - serca. Magnez,
zmniejszając przewodnictwo i pobudliwość mięśnia sercowego,
przeciwdziała jego niedotlenieniu. Osoby uprawiające sport bardzo
„boleśnie” odczuwają niedobory magnezu, gdyż występują wtedy
niekontrolowane skurcze mięśniowe. Zapobieganie tym skurczom wiąże
się z suplementacją potasem i magnezem (w fizjologicznych
proporcjach 2:1). Pokarmowymi
źródłami tego pierwiastka są produkty zbożowe, mleko, przetwory
mleczne, ziemniaki, zielone warzywa liściaste, orzechy, groch,
fasola. Dzienna dieta sportowca powinna dostarczać około 500 mg
magnezu. Najczęściej zalecana dawka w postaci suplementów to około
300 mg na dobę.
|
|
|
SKLEP
STRONG4U.pl
ul. 17go Stycznia 7A
42-160 Krzepice
TELEFONY*
tel. 034 360-88-33
fax. 034 360-80-95
E-MAIL
strong4u@strong4u.pl
GG
6128065 - Przemek
8388239 - Grzegorz
* Uwaga! Połączenia telefoniczne odbierane są tylko i wyłącznie w godzinach pracy sklepu, tj.: pon. - pt. w godz. 9:00 - 17:00 oraz w soboty w godz. 9:00 - 12:00. |
|
|