Nowa technologia białkowa zwiększająca anabolizm i zmniejszająca
katabolizm.
-
Technologia długotrwałego uwalniania zapewnia dostarczanie
aminokwasów przez 12 godzin
-
Najbardziej anaboliczne/anty-kataboliczne białko dostępne na
rynku
-
Dobre niezależnie od pory – rano, przed treningiem, po treningu czy
na noc
-
Mnóstwo glutaminy i BCAA
Opatentowana technologia Micro-Feed:
Odżywianie mięśni przez 12 godzin! Poprawia biodostępność białek
dla lepszego wykorzystania i zwiększenia efektów
anabolicznych/anty-katabolicznych.
Opatentowana technologia Micro-Feed to największy przełom w
historii suplementacji białkiem. Farmaceutyczny system dostarczania
białka został zaprojektowany tak, by przez 12 godzin nieprzerwanie
zasilać mieśnie aminokwasami. Technologia Micro-Feed w sposób
ciągły doprowadza do mięśni odmierzone ilości pięciu kluczowych
aminokwasów, dzięki czemu zawsze pozostajesz w stanie anabolicznym.
Technologia ta zwiększa biodostępność białka, dzięki czemu
wykorzystany zostaje każdy gram tego składnika
pokarmowego.
„Probolic-SR to najbardziej anaboliczne białko. Dosłownie zmienia
właściwości białka i sprawia, że wszystkie inne suplementy tego
typu stają się zbędne!” - Muscular Development
Po czterech latach badań, naukowcy z MHP dokonali przełomu w
suplementacji białkiem. Probolic-SR to suplement, który zwiększa
biodostępność białka, podnosi poziom aminokwasów i retencji azotu,
dzięki czemu promuje efekty anaboliczne, jakich jeszcze nie
widziałeś!
Świat białka odwrócony do góry nogami
Probolic-SR ustanawia nowy standard jeśli chodzi o jakość białka,
jego biodostępność oraz potencjał anaboliczny/anty-kataboliczny.
Ten zaawansowany suplement wykorzystuje opatentowane technologie,
by przeskoczyć naturalne ograniczenia białka, jeśli chodzi o
retencję azotu i rozwój mięśni. Probolic-SR to pierwsze i jedyne
białko dostarczające idealnie odmierzoną ilość azotu w sposób
ciągły, tak by wytworzyć środowisko anaboliczne/anty-kataboliczne
niezbędne dla wzrostu mięśni.
Białko to budulec tkanki mięśniowej, jednak wzrost tych tkanek może
nastąpić tylko wtedy, gdy ciało pobiera więcej azotu (z białka) niż
traci w wyniku procesy zwanego wydalaniem azotu. Mówimy wtedy o
dodatniego bilansu azotowego. Jego przeciwieństwem jest sytuacja, w
której podaż azotu z białkiem nie jest wystarczająca. Popadamy
wtedy w stan kataboliczny związany z ujemnym bilansem
azotowym.
Kulturyści i zawodowi sportowcy są szczególnie narażeni na ryzyko
utraty tkanki mięśniowej gdyż ciężki trening zwiększa wydalanie
azotu i rozpad tkanki mięśniowej. Rozwiązaniem tego problemu jest
spożywanie znacznych ilości białka. A jednak mimo tego, że
większość ludzi ciężko trenujących stosuje suplementy białkowe, to
jednak przyrosty ich mięśni nie są współmierne do tego co nauka
mówi o anabolicznych właściwościach białek (i zawartego w nich
azotu). Czemu tak jest? Otóż w tym miejscu widać różnicę pomiędzy
Probolic-SR a innymi suplementami białkowymi.
Przekraczanie ograniczeń białek na drodze do większych
mięśni!
Ograniczenia białek w kwestii stworzenia i utrzymania środowiska
anabolicznego niezbędnego do stworzenia znacznej masy mięśniowej
przez długie lata pozostawały dla naukowców zagadką. Jeśli dodatni
bilans azotowy stymuluje przyrosty masy mięśniowej i jeśli związki
anaboliczne takie jak sterydy i hormon wzrostu wywołują tak
znaczącą hipertrofię właśnie poprzez podniesienie retencji azotu to
czemu spożywanie znacznych ilości białka serwatkowego, sojowego czy
też kazeiny i jajek nie przynosi spodziewanych efektów? Naukowcy z
MHP postawili sobie za cel rozwiązanie tej zagadki.
Podczas opracowywania Probolic-SR, naukowcy z MHP przeanalizowali
wszystkie dostępne źródła białka pod względem profilu
aminokwasowego, wartości biologicznej, PDCAAS, wydajności
wzrostowej białka i stopnia wchłaniania – współczynnika
pokazującego jak dużo aminokwasów uwalnianych jest z
białka.
Analizowali także profil aminokwasowy ludzkiej tkanki mięśniowej
oraz wpływ treningu siłowego na przekształcanie tej tkanki oraz
poziom azotu. Ich odkrycia obaliły wiele mitów i błędnych koncepcji
dotyczących białek, co pozwoliło na zrozumienie dlaczego normalne
białko nie spełniało pokładanych w nim anabolicznych nadziei.
Zrozumieli także, że żadne istniejące białko nie jest w stanie dać
oczekiwanych przez nich rezultatów i dlatego muszą opracować
zupełnie nowy produkt.