|
OLIMP Profi Whey Mass jest
kompleksową kompozycją odpowiednio zestawionych mono-, oligo- i
polisacharydów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym, koncentratu
(WPC), izolatu (WPI) i hydrolizatu (WPH) białek serwatkowych oraz
oleju MCT, wzbogaconą w substancje antykataboliczne (glutaminę i
taurynę), aktywatory metaboliczne (cholinę i inozytol z lecytyny)
oraz witaminy i minerały, znakomicie uzupełniającą wszystkie
składniki odżywcze, istotne dla szybkiego rozwoju siły,
beztłuszczowej masy mięśniowej oraz ogólnych zdolności wysiłkowych.
Dla sprawnego przebiegu procesów przyswajania i anabolizmu białek
organizm potrzebuje znacznej ilości energii, pochodzącej z
węglowodanów. Dieta zestawiająca wysokie, dobowe racje białek i
węglowodanów prowadzi do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej.
Preparaty, będące kompozycjami białek i węglowodanów, ułatwiają
bilansowanie sportowej diety, ukierunkowanej na rozwój masy i siły
mięśniowej lub ogólnych zdolności wysiłkowych. Preparaty o
koncentracji białek 50% adresowane są głównie do profesjonalistów,
dążących do rozwoju masy i siły mięśniowej i jednoczesnej redukcji
podskórnej tkanki tłuszczowej. W kompozycji preparatu OLIMP Profi
Whey Mass wykorzystano białka serwatkowe i ich hydrolizaty. Białka
i hydrolizaty serwatkowe charakteryzują się najwyższą wartością
odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek
pokarmowych. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna
sprawiają, że białka i hydrolizaty serwatkowe uznano za
najwartościowsze źródło białka pokarmowego i wolnych aminokwasów
dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość
odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności oraz
optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo
wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na
wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej,
wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz
powstających w efekcie ich hydrolizy peptydów i mikropeptydów,
które działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników
wzrostowych. Dodatek glutaminy i tauryny (depozytów organicznego
azotu) znacząco podnosi wskaźnik bilansu azotowego kompozycji
izolatu, koncentratu i hydrolizatu białek serwatkowych, co
wyjątkowo potęguje aktywność antykataboliczną i anaboliczną
preparatu.
Dostępne smaki: czekoladowy, czekoladowo-miętowy,
truskawkowy, waniliowy, bananowy
ZASTOSOWANIE
dla osób o zwiększonym
zapotrzebowaniu na energię białko, szczególnie dążących do
szybkiego rozwoju masy, siły mięśniowej oraz jednoczesnej redukcji
tłuszczu zapasowego, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących
rekreacyjnie.
SPOSÓB
UŻYCIA
1-4 porcji dz. – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na
ok. 1 godz. przed snem. 1 porcję (50 g – 123 jednostek miarki Olimp
lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w 100ml
wody.
SKŁADNIKI
- 55,9%
preparaty białkowe (koncentraty, izolaty i hydrolizaty białek
serwatkowych), 40% preparaty węglowodanowe
(maltodekstryny, fruktoza, glukoza), 1,75% kakao
(dla smaków : - czekoladowy,
czekoladowo-miętowy,toffi ),
- aromaty,
- kawa naturalna
instant,
- kawa zbożowa instant (dla
smaków: kawowy, cappucino),
- olej MCT,
- kwas jabłkowy,
- kwas cytrynowy –
regulatory kwasowości,
- tauryna,
- L-glutamina,
- lecytyna -substancja
wzbogacająca,
- aromaty identyczne z
naturalnymi, ,
- guma ksantanowa
zagęstnik,
- chlorek
potasu,
- acesulfam K i sukraloza –
substancje słodzące,
- witaminy: (kwas
L-askorbinowy (wit.C),
- octan
dl-α-tokoferylu (wit.E),
- nikotynamid (niacyna),
D-biotyna,
- octan retinylu
(wit.A),
- D-pantotenian wapnia
(kwas pantotenowy),
- chlorowodorek pirydoksyny
(wit.B6),
- cholekalcyferol
(wit.D),
- kwas
pteroilomonoglutaminowy (folian),
- monoazotan tiaminy
(wit.B1),
- ryboflawina
(wit.B2),
- cyjanokobalamina
(wit.B12)),
- barwniki: E129 (dla
smaków: truskawkowy, truskawkowo-bananowy, czarna porzeczka,
wiśniowy, malinowy),
- E 110 (dla smaków:
pomarańczowy, wieloowocowy, jogurtowo-waniliowy), E 150c (dla
smaków: toffi, kawowy, czekoladowy, czekoladowo-miętowy, orzecha
laskowego, i cappucino),
- E 104 (dla smaków:
bananowy, jogurtowo-cytrynowy i cytrynowy).
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość
odżywcza
|
na
100g
|
1 porcja
(50g)
|
Wartość
energetyczna
|
1693 kJ/ 405
kcal
|
846,5kJ /
202,5kcal
|
Białko
|
45
g
|
22,5 g
|
Węglowodany
|
45 g
|
22,5 g
|
w tym
cukry
|
16 g
|
8 g
|
Tłuszcz
|
5 g
|
2,5 g
|
w tym
nasycone kwasy tłuszczowe
|
3,5 g
|
1,7 g
|
Błonnik
pokarmowy
|
0 g
|
0 g
|
Sód
|
0,13 g
|
0,06 g
|
Lecytyna
|
170 mg
|
85 mg
|
w
tym:
|
|
|
Cholina
|
39 mg
|
19,5 mg
|
Inozytol
|
23 mg
|
11,5 mg
|
Tauryna
|
500 mg
|
250 mg
|
L-Glutamina
|
250 mg
|
125 mg
|
Aminokwasy |
na 100 g |
1 porcja (50g)
|
łącznie:
|
45000 mg
|
22500
mg
|
L-kwas glutaminowy
|
7703
mg
|
3852
mg
|
*/**L-leucyna
|
5351
mg
|
2676
mg
|
L-kwas asparaginowy
|
4783
mg
|
2392
mg
|
*L-lizyna
|
4125
mg
|
2063
mg
|
L-prolina
|
2253
mg
|
1127
mg
|
*/**L-walina
|
2243
mg
|
1122
mg
|
*/**L-izoleucyna
|
2417
mg
|
1209
mg
|
*L-treonina
|
2407
mg
|
1204
mg
|
L-alanina
|
2055
mg
|
1028
mg
|
L-seryna |
2388
mg
|
1194
mg
|
*/***L-fenyloalanina |
1525
mg
|
763
mg
|
***L-tyrozyna
|
1700
mg
|
850
mg
|
L-arginina |
1554
mg
|
777
mg
|
L-glicyna |
891
mg
|
446
mg
|
*L-metionina
|
986
mg
|
493
mg
|
L-histydyna
|
850
mg
|
425
mg
|
L-cysteina
|
512
mg
|
256
mg
|
*/***L-tryptofan
|
1257
mg
|
629
mg |
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
|
|
|
SKLEP
STRONG4U.pl
ul. 17go Stycznia 7A
42-160 Krzepice
TELEFONY*
tel. 034 360-88-33
fax. 034 360-80-95
E-MAIL
strong4u@strong4u.pl
GG
6128065 - Przemek
8388239 - Grzegorz
* Uwaga! Połączenia telefoniczne odbierane są tylko i wyłącznie w godzinach pracy sklepu, tj.: pon. - pt. w godz. 9:00 - 17:00 oraz w soboty w godz. 9:00 - 12:00. |
|
|