-Szybko się wchłania / szybko działa.
-Połączenie aminokwasów niezbędnych i rozgałęzionych.
-Formuła ergogeniczna nie zawierająca kofeiny.
-Pyszny, winogronowy smak.
-Wspiera naturalne środowisko anaboliczne.
-Zwiększa wytrzymałość, efektywność treningową, skupienie, poziom
energii oraz tempo regeneracji.
-Legalne, bezpieczne i efektywne zarówno dla kobiet i mężczyzn.
-Przyspiesza metabolizm dzięki czemu pomaga redukować tkankę
tłuszczową.
-Większa moc eksplozywna, siła i energia na treningach.
-Zwiększa bądź pomaga zachować masę mięśniową zarówno w okresie
masy jak i rzeźby.
Opis:
Purple Wraath™ to produkt zawierający w sobie mieszankę aminokwasów
niezbędnych (EAA), aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) oraz związków
zwiększających zdolność wysiłkową organizmu (siła, wytrzymałość
etc.).
Takie działanie Purple Wraath™ wykazuje, dzięki dopracowanemu
składowi:
-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów:
zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w
naszym ciele, jest niezbędna to syntezy nowych białek, które
zostana wykorzystane do tworzenia nowych włókien mięśniowych i
zwiekszenia masy już istniejących.
Wszystko to sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna
zwiększa stopień i szybkość
wykorzystania białek do budowy mięśni.
-Izoleucyna – dostarczanie dużych ilości leucyny powoduje obniżenie
poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: izoleucyny i waliny, dlatego
tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo
izoleucyna jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli
takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w
niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy
mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej
się
regenerować.
-Walina – swoją obecność w tym zestawieniu zawdzięcza nie tylko,
wspomnianej wcześniej, potrzebie podawania wszystkich trzech
aminokwasów BCAA razem, ale również wpływowi na ograniczenie
zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku
pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energię
zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić
zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.
-Lizyna – musi być dostarczana z pożywienia, ponieważ nasz organizm
nie jest w stanie jej sam wytwarzać. Wykazuje właściwości
przeciwutleniające (niszczy wolne rodniki) a tym samym pomaga
zwalczać choroby, pomaga podnieść poziom hormonu wzrostu, obecna
przy budowie kolagenu, zwiększa wchłanianie wapnia i poprawia
koncentracje umysłową.
-Arginina – bierze udział w powstawaniu tlenku azotu i tym samym
wykazuje zdolność do rozszerzania naczyń krwionośnych, pozwalając
na lepsze ukrwienie mięśni i tkanek miękkich. W sposób pośredni
bierze udział w syntezie cGMP, które wraz z ATP, bierze udział w
procesie skurczu mięśni oraz wykazuje działanie anaboliczne. Wpływa
na wydzielanie hormonu wzrostu, wspiera proces regeneracji wątroby,
jest ważnym prekursorem dla kreatyny.
-Histydyna – razem z beta-alaniną biorą udział w syntezie
karnozyny, tym samym zapobiega nadbudowywaniu się kwasu mlekowego,
pozwalając na dłuższy i cięższy trening.
-Treonina – odgrywa ważną rolę w syntezie kolagenu a tym samym
poprawia stan naszych stawów, więzadeł i ścięgien. Jest też obecna
przy produkcji antyciał oraz pozwala ograniczyć proces otłuszczania
wątroby.
-Metionina – należy do grupy aminokwasów siarkowych. Jest niezbędna
w procesie syntezy białek (jest przyłączana jako pierwsza podczas
budowy łańcucha polipeptydowego), zwiększa produkcję glutanionu
(związek pomagający usuwać toksyny z organizmu), uczestniczy w
powstawaniu adrenaliny, kwasów nukleinowych i fosforanu
kreatyny.
-Fenylalania - ulega konwersji do tyrozyny, która jest prekursorem
m.in.: dopaminy, adrenaliny i noradrenaliny (stymulują centralny
układ nerwowy, łagodzą stany depresyjne, poprawiają pamięć i
zdolność koncentracji).
-Beta-alanina – wraz z histydyną wchodzi w skład karnozyny. Tworzy
również dipeptydy odpowiedzialne za „odkwaszanie” szybkokurczliwych
włókien mięśniowych oraz prawidłową prace ATPazy (enzym biorący
udział w procesie uwalniania energii).
-Jabłczan cytruliny – jest prekursorem kreatyny, bierze udział w
procesie skurczu mięśni oraz uczestniczy w powstawaniu tlenku azotu
– związku odpowiedzialnego za m.in.: rozszerzanie naczyń
krwionośnych i tym samym ułatwiającego transport innych związków do
i z mięśni.
-Betaina bezwodna – w naszym organizmie wykazuje dwa główne
działania: pomaga w pozbyciu się szkodliwej dla naszego zdrowia
homocysteiny (może być przyczyną m.in.: miażdżycy) oraz uczestniczy
w powstawaniu sarkozyny, jednego z prekursorów kreatyny.
-Korzeń imbiru – wspiera proces trawienia, obniża ciśnienie oraz
poziom cholesterolu, ogranicza produkcje kwasów żołądkowych, działa
lekko moczopędnie (pozwala usunąć nadmiar wody z
organizmu).
-Norwalina – zabezpiecza przed rozpadem guanidynę (związek
niezbędny do syntezy m.in: kreatyny i argininy), pomaga zwiększyć
stężenie jonów amonowych (dzięki czemu zmniejsza kwasowość naszego
organizmu, hamuje katabolizm oraz przyspiesza
anabolizm).
Widzisz teraz, że twórcom Purple Wraath™ udało się stworzyć bardzo
kompletny zestaw aminokwasów niezbędnych i rozgałęzionych. Dzięki
temu twój organizm będzie cały czas w stanie anabolizmu a Ty
będziesz mógł trenować dłużej i intensywniej.
Zalecane dawkowanie:
W zależności od indywidualnych potrzeb rozpuścić 1 - 2 miarki
(12-24g) produktu w około 200-300 ml wody niegazowanej.
W dni treningowe przyjmuj jedną porcje (1 - 2 miarki) na 30-45
minut przed treningiem. Stosuj tylko przed wysiłkiem.
Skład:
Porcja 1 miarka (12g)
Ilość porcji w opakowaniu 90 (1084g)
Zawartość w 1 porcji
Wartość energetyczna 0 k/cal
Niacyna 10 mg
Witamina B6 10 mg
Potas 67 mg
Mieszanka PurplEAA: 7000 mg
L-Leucyna
L-Walina
L-Izoleucyna
L-Lizyna
L-Arginina
L-Histydyna
L-Metionina
L-Fenyloalanina
L-Treonina
Mieszana PurplEndurance: 2700mg
Beta-Alanina
Jabłczan cytruliny
Betaina bezwodna
Imbir
L-Norwalina