Tabletki
OLIMP WHEY AMINO - dietetyczne środki spożywcze, to źródło
zhydrolizowanych białek serwatkowych, otrzymywanych w unikalnej
technologii, zawierających bioaktywne peptydy i aminokwasy
serwatkowe o niskiej masie cząsteczkowej, stanowiące najcenniejsze
składniki mleka. Odznaczają się one wyjątkową i szeroką dynamiką
działania:
- poprawiają bilans azotowy,
- regulują gospodarkę mineralną, tłuszczową i węglowodanową,
- wzmacniają barierę antyoksydacyjną organizmu,
- stymulują pracę układu odpornościowego,
Składniki mleka dostarczane do organizmu nabierają aktywności w
wyniku przemian związanych z jego trawieniem. Szczególnego
znaczenia nabierają bioaktywne peptydy. Substancje te umożliwiają
sportowcom pełną regenerację i szybką adaptację wysiłkową.
Nowoczesna technologia ultrafiltracji, wymiany jonowej i hydrolizy
enzymatycznej serwatki, jaką zastosowano przy produkcji
zhydrolizowanych białek serwatkowych (zastosowanych w tabletkach
OLIMP WHEY AMINO), pozwoliła na wyizolowanie składników i
podniesienie ich aktywności biologicznej oraz stworzyła możliwość
produkcji tabletkowych suplementów uzupełniających
dietę.
ZASTOSOWANIE
Preparat polecany jest
szczególnie:
- sportowcom dla przyspieszenia regeneracji powysiłkowej i poprawy
siły oraz masy mięśni szkieletowych,
- osobom aktywnym, ciężko pracującym i narażonym na stres
środowiskowy,
- osobom z nadmiarem tkanki tłuszczowej dla przyspieszenia efektów
odchudzania i stabilizacji niskiego poziomu wagi.
SPOSÓB
UŻYCIA
- ćwiczenia
rekreacyjne - 1-2 tabletki 3 razy dziennie na ok. 30 minut przed
posiłkami,
- sport wyczynowy - 2-3 tabletki 3 razy dziennie przed
posiłkami,
SKŁADNIKI
- Koncentrat
zhydrolizowanych białek serwatkowych,
- sorbitol,
- celuloza
mikrokrystaliczna -substancje wypełniające,
- stearynian magnezu-
substancja przeciwzbrylająca,
- chlorowodorek pirydoksyny
(wit. B6).
WARTOŚCI ODŻYWCZE
*ZDS-
procent realizacji zalecanego dziennego spożycia przez
porcję.
* Aminokwasy
egzogenne